KENNIS IS EEN ESSENTIEEL ONDERDEEL VAN NATUURBESCHERMING

Nederland heeft prachtige natuur die beschermd, beheerd en bewonderd hoort te worden. Ingrijpen is daarbij vaak onontkoombaar. Door de juiste kennis en vaardigheden toe te passen, kan voorkomen worden dat natuurschade ontstaat. Fauna Service verzorgt diverse trainingen en workshops, onder andere als gastdocent voor IPC Groene Ruimte.


WORKSHOPS EN MAATWERKTRAININGEN

Fauna Service biedt workshops, kennisbijeenkomsten en maatwerktrainingen aan voor bedrijven, overheden en particulieren. Door meer dan 20 jaar ervaring in faunabeheer en handhaving van groene wetten, worden zowel de praktische als de juridische kant geborgd. Indien gewenst kan gebruik gemaakt worden van ter zake deskundige acteurs. Deze dagen worden zorgvuldig, maar met de nodige luchtigheid verzorgd, waardoor deelnemers op een prettige en interactieve manier de boodschap tot zich nemen.

Enkele voorbeelden:

  • Een kennisdag “invasieve exoten” voor de provincie Flevoland.
  • Casus dag “jacht en stroperij” voor groene handhavers van een Regionale Uitvoeringsdienst.

Heeft u een specifieke vraag of wens? Mail het ons!


TRAINING PRAKTISCHE VAARDIGHEID KOGELGEWEER

Schieten met een kogelgeweer onder jachtomstandigheden kan heel divers zijn.  Oefenen in praktijksituaties doet bijna niemand. Zo is het schieten vanaf een hoogzit of vanuit een auto wezenlijk anders dan vanaf de zandzak op de baan.

Fauna Service organiseert een ééndaagse training die gericht is op de alledaagse jachtpraktijk. Met relatief eenvoudige tips zullen de resultaten in het veld aanzienlijk verbeteren, waardoor het afgeven van een direct dodelijk schot gegarandeerd is.

Voor wie?

Iedere jager die met de kogelbuks het veld in gaat. Of je nu al dertig aktes hebt of met de eerste gaat beginnen. 
 

Aanbod
  • Inschieten en controle van de buks.
  • Schieten vanuit diverse houdingen, bijv. stand of vanaf een hoogzit.
  • Schieten met behulp van een schiet/bers stok.
  • Oefenen (buiten de baan) in het praktisch gebruik van schietstok en overige hulpmiddelen onder jacht omstandigheden.

Data

De trainingen worden verspreid over het jaar gegeven op vrijdag en zondag. De schietbanen zijn Dorhout Mees in Biddinghuizen en De Berkenhorst in Elspeet. Ze worden jaarrond gegeven, dus er is altijd wel een datum beschikbaar. Voor groepen zoals bijvoorbeeld jachtcombinaties kan maatwerk geleverd worden en zijn ook andere dagen beschikbaar. 

Om persoonlijke aandacht te garanderen is de groepsgrootte max. zes deelnemers.

Op verzoek kan hiervan afgeweken worden, bijvoorbeeld voor jachtcombinaties. Via onderstaande button kunt u zich geheel vrijblijvend opgeven om op de hoogte gehouden te worden van de geplande data. Ook al uw overige vragen kunt u via deze button stellen.


Fauna Service

Fauna Service is opgericht door John Houtveen.

Zijn visie is simpel: Natuur hoort bewonderd, beheerd en beschermd te worden.

Fauna Service kenmerkt zich door een no-nonsense aanpak. Hou het simpel waar dat kan, maar zorg voor verdieping waar dat nodig is.

OVER JOHN
CONTACT